Saab Försäkring – den självklara bilförsäkringen för Saab-ägare

Saab Försäkring är en del av If Skadeförsäkring, Nordens största försäkringsbolag. Saab Försäkring har funnits över 25 år, vilket ger oss god kunskap om och stor erfarenhet av Saabs bilar. Därför kan du tryggt ha din bilförsäkring hos oss.

Frågor och svar

Varför ska jag ha min bil försäkrad i Saab Försäkring?

Det är tryggt och enkelt för dig att ha din bil försäkrad hos oss, eftersom vi har kontakt med de verkstäder som har erfarenhet och kunskap om din Saab.

Garanterar ni reparation på en Saab-verkstad om min bil skadas?

Vi kommer alltid att samarbeta med de bästa verkstäderna för din Saab   – du kan känna dig helt lugn.

Vad händer om min inte går att reparera?

Om din bil stjäls eller skadas och skadan är ersättningsbar får du ersättning med kostnaden för likvärdig bil. Se mer information i villkoret.

Vad gäller för Mervärde?

Om din bil stjäls eller skadas och skadan är ersättningsbar får du ersättning med marknadsvärdet för en likvärdig bil och utöver det får du ett mervärde på 20 % av marknadsvärdet. Mervärdet är då begränsat till max 200 000 kr. Detta under förutsättning att du köper en personbil av samma märke som den skadade bilen hos en auktoriserad återförsäljare. Om en likvärdig Saab inte finns att köpa ersätts du med kostnaden för en annan bil, med samma marknadsvärde som den skadade bilen, som en av If godkänd återförsäljare kan erbjuda. Även då ersätts ett mervärde med 20 % utöver bilens marknadsvärde. Ersättningen betalas enbart till återförsäljaren. Läs mer om mervärde i villkoret.

Vad händer med självriskchecken jag fick när jag skaffade SaabKortet?

Så länge du har din Saab Försäkring kvar kan du använda självriskchecken du fått för att sänka självrisken vid en eventuell skadereparation.

Vad händer med mina poäng på SaabKortet?

De poäng som du fått genom att betala försäkringen hos Saab Försäkring kan användas vid kortbetalning på de verkstäder som arbetar med SaabKortet. Vi hänvisar till SEB- kort för vidare frågor.