Hämtar information

Tilläggsförsäkringar

Om du behöver ett bredare försäkringsskydd finns flera olika tilläggsförsäkringar att välja på. Finns det det situationer i vardagen när du verkligen behöver bilen, då kanske du behöver en hyrbil?

Tänk dig en krock med en älg, eller att bilen utsatts för skadegörelse och inte går att köra när du kommer ut på morgonen. Det finns många tillfällen då en tilläggsförsäkring är bra att ha och en välkommen hjälp om någonting händer.

  • Stor Bilextra med hyrbil är en mer omfattande tilläggsförsäkring och gäller inte bara för hyrbil. Med tillägget Stor Bilextra får du ersättning med 75 procent av hyrbilskostnaden och 100 procent av hyrbilskostnaden utomlands i upp till 60 dagar om bilen skadas och skadan kan ersättas genom försäkringen. Du behöver inte betala någon självrisk vid kollision med djur och du betalar aldrig högre självrisk än 1 000 kronor om bilen blir utsatt för uppsåtlig skadegörelse av någon utomstående. Dessutom slipper du betala självrisken på vagnskadeförsäkringen om du krockar utomlands och motparten är ett känt utlandsregistrerat fordon. ​Vid resa utomlands gäller Stor Bilextra under de första 60 dagarna av resan.
  • Djurkollision är ett tillägg som gör att du slipper betala självrisken om du kolliderar med ett djur och det blir skador på bilen. Saknar du vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti får du ändå ersättning för reparation av bilen med upp till 6 000 kronor. Denna tilläggsförsäkring ingår även i Stor Bilextra.​
  • Förar- och passagerarolycksfall ger extra ersättning om bilens förare eller passagerare skadas och får bestående men eller dör efter en trafikolycka med bilen. Försäkringen betalar även kostnaden för kristerapi med upp till tio behandlingstillfällen per försäkrad.
  • Privat sjukvårdsförsäkring efter trafikolycka är en tilläggsförsäkring med omtanke, där både förare och passagerare i den försäkrade bilen har de rätt till privat sjukvård efter en trafikolycka.
  • Drulle (allrisk för bil) ger dig ersättning med upp till 50 000 kronor för skada som uppstår plötsligt och oförutsett på inredningen i bilens kupé- eller bagage- och lastutrymme. Vid förlorad, stulen eller skadad bilnyckel som innehåller elektronisk startspärrsfunktion betalar försäkringen för en ny nyckel och av- och inprogrammering av bilnyckeln, med upp till 5 000 kronor.

För dig som är intresserad av en tilläggs­försäkring

Har du en Saab Försäkring och vill lägga till en tilläggsförsäkring kan du Mejla kundcenter eller ringa 08-541 707 10 så hjälper vi dig. Annars gör du det smidigt när du tecknar en Saab Försäkring – räkna ut ditt pris

Saab Försäkring är en del av If Skadeförsäkring AB